El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha expressat la seva "preocupació" pel resultat de la trobada d´aquest dilluns entre el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però s´ha mostrat confiat que podrà convèncer els socialistes d´aquí a divendres sobre la investidura de Mariano Rajoy. "No es tracta de confiar ni de lliurar-se a Rajoy sinó de pensar més en els espanyols que en el mateix interès de partit", ha subratllat en una intervenció en obert davant el seu grup parlamentari, on ha lamentat que el PP hagi "llençat la tovallola" en l´intent d´aconseguir les abstencions necessàries del Partit Socialista per investir Mariano Rajoy.

El president de Ciutadans ha fet una intervenció de prop de 15 minuts davant els seus 32 diputats davant els quals ha defensat l´acord subscrit amb el Partit Popular per a la investidura de Rajoy. Durant la seva intervenció, el propi Rivera ha lamentat que el PP i el PSOE no siguin capaços de dialogar ni de seure a la taula de negociació tot i coincidir en 100 de les 150 mesures que recull l´acord signat aquest diumenge i ha emplaçat les dues formacions a "no girar-se l´esquena".

"La guerra freda entre el PP i el PSOE simbolitza la decadència d´un sistema esgotat de bipartidisme que ha arribat a la fi", ha exclamat el líder de Ciutadans davant els seus, per afegir que amb l´arribada de la formació taronja s´ha obert "una nova etapa amb espais pel diàleg i l´exigència". Rivera ha assegurat que la reunió d´aquest dilluns entre Mariano Rajoy i Pedro Sánchez ha estat una mostra més que "la vella política és incapaç de seure a parlar" i ha explicat que cal tornar a veure "la cessió, el diàleg i el pacte com una cosa positiva en política".

Així mateix, ha tret pit i ha venut com un triomf l´acord amb el Partit Popular assegurat que han aconseguit la cessió de la formació conservadora en aspectes de regeneració democràtica i mesures socials. "El vot dels nostres 32 diputats serà el vot útil ja que altres tenen 85 i 71 escons i no hi són ni se´ls espera", ha subratllat, per afegir que cal desbloquejar la situació política que viu l´estat i engegar "els pactes i les reformes".

Finalment, ha tornat a demanar al Partit Socialista que faci una "reflexió" i ha insistit en què "un partit que ha governat 21 anys no pot ara abstenir-se d´Espanya". Així mateix, s´ha mostrat convençut que "el canvi arribarà" tard o d´hora al govern espanyol però ha assenyalat que "qui aspira a presidir un país no pot bloquejar-lo" mentre el canvi no arribi: "El canvi ha arribat al parlament i tard o d´hora també arribarà al govern espanyol".