El portaveu d´En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha afirmat aquest dimarts que "la manca de projecte de país" del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, l´ha portat a "atacar de forma brutal la relació entre Catalunya i Espanya" durant el discurs d´investidura que ha pronunciat al Congrés dels Diputats aquest dimarts. Segons Domènech, el candidat popular ha plantejat "una gran divisió" entre aquells que donen suport al sobiranisme i la resta de la societat catalana. "Una divisió que només pretén amagar la manca absoluta de projecte i que passa per voler mantenir un poder corrupte", ha subratllat.

Xavier Domènech ha comparegut aquest dimarts davant els mitjans de comunicació per carregar amb duresa contra la intervenció del president espanyol en funcions durant el debat d'investidura. El líder d'En Comú Podem ha qualificat el discurs del candidat dels populars a la presidència "d´extremadament gris". Al detall, ha criticat que Rajoy no hagi presentat davant la cambra cap "projecte de país" i ha lamentat que "no li hagi quedat clar" que l´Estat passa per una de les pitjors crisis "a nivell social, polític i territorial". "Vol un xec en blanc", ha exclamat el cap de files d´En Comú Podem al Parlament espanyol.

Segons Domènech, Rajoy ha parlat de "vaguetats i cinisme". Per exemple, sobre la creació d´ocupació sense especificar que "un 95% per cent dels nous contractes són precaris", sobre jubilacions "assegurant només que convocarà el pacte de Toledo" i de finançament autonòmic sense concretar. Així mateix, Domènech ha qualificat d´inquietant que el president espanyol en funcions s´hagi referit a la lluita contra la corrupció com "una tasca que mai es pot donar per tancada". "Si algú no està capacitat per parlar sobre com acabar amb la corrupció és precisament el partit més corrupte de la història de la democràcia d´aquest país", ha subratllat.

Finalment, el dirigent dels comuns ha coincidit amb Rajoy per la frase "el primer dret de qualsevol ciutadà és poder decidir sobre la seva nació". "Aquí podem trobar un acord perquè la majoria dels catalans i les catalanes volen decidir sobre la relació que volen amb l´Estat", ha assegurat el portaveu d´En Comú Podem. En qualsevol cas, per Domènech discursos com els de Rajoy durant el debat d'investidura "no ajuden a construir ponts des d´un govern que esperem que no es pugui realitzar".