Els negociadors de pau del govern colombià van dir ahir que amb el cessament el foc bilateral i definitiu amb les FARC que va començar ahir la força pública podrà redoblar la seva capacitat institucional i controlarà els territoris que durant anys va ocupar aquesta guerrilla.

"Volem transmetre als colombians la certesa que aquest equip negociador no ha estat ingenu que hi haurà actors que vulguin persistir en el delicte i mantenir-se en aquesta condició", va dir en roda de premsa l'exdirector de la Policia, general retirat Óscar Naranjo, que forma part de l'equip negociador del conflicte.

El govern i les FARC van posar en vigor ahir l'alto el foc bilateral i definitiu, producte de l'acord de pau anunciat dimecres passat a l'Havana, que haurà de ser ratificat en un plebiscit popular el proper 2 d'octubre.

En aquest sentit, Naranjo va assenyalar que "la capacitat excedent" amb què comptarà la força pública a partir d'avui "augmentarà de manera substancial" els mitjans per "sotmetre els criminals a l'imperi de la llei".