La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va convocar ahir per a dijous que ve, dia 1, una reunió de la mesa de la cambra catalana per acordar si el Parlament presenta al·legacions davant el Tribunal Constitucional per la comissió d'estudi del procés constituent català.

Segons un comunicat del Parlament, l'únic punt de l'ordre del dia de l'esmentada reunió de la mesa serà decidir si es presenten al·legacions davant el TC en relació amb l'incident d'execució de sentència promogut pel govern espanyol, arran de la resolució de la cambra catalana per la qual es van ratificar l'informe i les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Forcadell va rebre el 18 d'agost la notificació del Tribunal Constitucional que l'advertia de possibles responsabilitats penals si s'aplica el full de ruta independentista establert.

El dia 2 d'agost, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers del Govern van rebre personalment una notificació de l'Alt Tribunal perquè paralitzessin qualsevol iniciativa que ignorés la suspensió del full de ruta sobiranista, i també els advertia de les eventuals responsabilitats penals si no ho fan.

L'endemà, el 3 d'agost, diversos membres de la mesa del Parlament també van rebre una notificació del Constitucional en què es recollia la suspensió de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

En aquell document s'instava els membres de la mesa a paralitzar qualsevol iniciativa relacionada amb el desplegament del procés constituent i del full de ruta independentista a Catalunya, i avisava de la mateixa manera d'eventuals responsabilitats penals en cas que fos incomplert.

La notificació dirigida als membres del màxim òrgan del Parlament no és exactament la mateixa que la que van rebre el President català i els consellers, ja que instava els representants de la mesa a elaborar en el termini de 20 dies hàbils un informe sobre si les actuacions parlamentàries que van donar lloc a l'aprovació de les conclusions de l'esmentada comissió "han contravingut" les instruccions prèvies del Constitucional.