L'organisme encarregat de Protecció Civil a Itàlia va confirmar ahir que el balanç provisional de morts pel sisme del dia 24 és de 290 i va informar que 2.900 evacuats reben assistència en campaments habilitats en diverses zones del centre d'Itàlia.

L'organisme va mantenir així la xifra de víctimes comunicada diumenge passat i va explicar que en les últimes hores d'ahir s'havien recuperat dos cadàvers més a Amatrice, la localitat més devastada pel terratrèmol que el 24 d'agost va afectar el centre d'Itàlia.

Protecció Civil va detallar que, del recompte oficial provisional, 229 persones van morir a Amatrice, 11 a Accumoli i 50 a la regió de les Marques.

La població evacuada que rep assistència en campaments i àrees predisposades després de la tragèdia puja a 2.900 persones.

L'organisme italià va afirmar que "les activitats de recerca de desapareguts encara són operatives" i va subratllar que es treballa tant en la retirada de runa com en l'assistència als supervivents i familiars.

L'alcalde d'Amatrice, Sergio Pirozzi, va denunciar ahir que encara hi ha una desena de persones desaparegudes.

Per altra banda, els familiars d'Ana Huete, la jove granadina que va morir en el terratrèmol de dimecres passat al centre d'Itàlia, van completar ahir els tràmits per a la seva identificació i la seva repatriació i esperen tornar des de Roma a Espanya en el pròxim vol en què hagi disponibilitat per a aquest trasllat.

Nicolás Espigares, oncle de la morta i portaveu de la família, va informar per telèfon Efe que, de moment, no tenen la confirmació de l'hora ni del vol en què podran emprendre la tornada, però que esperen poder concretar-ho les pròximes hores i que previsiblement serà a partir de demà a la tarda. També va ser confirmada una missa per la jove a Alfacar, el poble de Granada del qual era originària la família.