El règim de Corea del Nord ha afusellat a un viceprimer-ministre, segons ha assegurat el govern de la veïna Corea del Sud, com a part de la suposada campanya de terror i purgues d'alts oficials empresa pel líder Kim Jong-un des de la seva arribada al poder.

Kim Yong-jin, de 63 anys i responsable de l'àrea d'educació, va ser interrogat pels serveis de seguretat de l'Estat comunista i posteriorment executat per un escamot d'afusellament el passat mes de juliol, segons ha anunciat el Ministeri d'Unificació de Seül.

El veterà polític, ha indicat a Efe una representant del departament d'Unificació, "va mostrar una actitud negativa durant una important reunió parlamentària a finals de juny", la qual cosa hauria estat motiu suficient per considerar-lo un "element antirevolucionari i antipartit" i per ordenar la seva execució.

Encara que l'extrem hermetisme de Corea del Nord fa impossible confirmar la notícia -en algunes ocasions aquest tipus d'informacions s'han provat després errònies- una majoria d'experts de Seül ha confiat en la seva veracitat.