L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i número dos del PSC, Núria Parlon, suma suports interns en la seva cursa per optar a liderar el PSC i la seva intenció és fer pública la seva precandidatura a principi de setembre, mentre que avui es veurà amb Miquel Iceta per exposar els seus respectius plans.

El període estival ha servit perquè la viceprimera secretària del PSC -membre del consell de savis de Pedro Sánchez- hagi mantingut una intensa agenda de trobades amb diferents sectors del partit per tot el territori, en les quals ha reunit múltiples suports i opinions de dirigents que veuen de bon ull una renovació a la cúpula, segons diverses fonts consultades per Efe.

És per això que la jove alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ja ha decidit fer aquest pas endavant i postular-se per a les primàries per elegir el primer secretari del PSC, que se celebraran el pròxim 15 d'octubre, segons van confirmar fonts pròximes a la dirigent.

Una decisió d'optar a liderar el partit que Parlon té previst anunciar públicament a principi de setembre, al voltant de la Diada de l'11-S, atès que el termini per presentar precandidatures s'obre entre el 19 i 21 de setembre i, posteriorment, es disposarà de termini fins al dia 28 per recollir avals, abans que el dia 29 es proclamin oficialment els candidats.

Abans d'iniciar-se aquest setembre frenètic que podria marcar l'esdevenidor del socialisme català, Parlon es reunirà avui amb l'actual líder del PSC, Miquel Iceta, que reiterades vegades ha manifestat la seva intenció d'optar a repetir el càrrec i concórrer a aquestes primàries que precediran el congrés ordinari de novembre.

En la trobada entre Iceta i Parlon, segons fonts socialistes, tots dos posaran avui sobre la taula els seus respectius plans de cara a aquest futur immediat del partit, com ja es van instar a fer en un dinar anterior que van dur a terme.

Parlon arribarà a aquesta trobada reforçada internament pels múltiples suports palpats al llarg d'aquest mes, sobretot de destacats membres de les influents federacions del Baix Llobregat i Barcelona, així com del Maresme, Vallès Oest i l'Hospitalet, entre d'altres, i dirigents de l'ala més jove del PSC.

En declaracions en el marc de la seva visita ahir a Vilafranca, Parlon es va limitar a apuntar que el pròxim congrés del PSC "ha de ser d'unitat i cohesió interna, però també un revulsiu per al socialisme català per encarar els canvis en el partit i eixamplar el seu espai sociològic", afirmava.

Malgrat refusar confirmar si es presentarà, sí que va assegurar que vol tenir "un paper protagonista i cabdal" en aquest nou cicle, un rol que en tot cas "acabarà de decidir els pròxims dies". "Tindreu notícies el setembre", va afirmar en ser preguntada sobre aquest punt.

El pas endavant de Parlon també té, segons aquestes fonts, el vistiplau d'altres membres del partit, com l'exdiputat al Congrés Germán Rodríguez, l'eurodiputat Javi López, la diputada al Parlament Alícia Romero, i els alcaldes Lluïsa Moret (Sant Boi de Llobregat) i Eduard Rivas (Esparreguera), entre d'altres.