La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, va criticar ahir la visita a Mèxic del seu rival electoral, el republicà Donald Trump, i va dir que no pot compensar amb "unes hores" allà els "insults" que ha dirigit durant l'últim any contra aquest país.

"No pots construir una coalició insultant els nostres amics o actuant com un tret a l'aire. Es fa amb un treball lent i dur. No val fer-se la foto, requereix constància i confiança", va dir Clinton en un discurs davant l'organització de veterans Legió Americana, a Cincinnati (Ohio).

"Cal fer alguna cosa més que intentar compensar un any d'insults i insinuacions presentant-se al país dels nostres veïns durant unes quantes hores i després volar de tornada a casa. No funciona així", va afegir Clinton. La candidata demòcrata va reaccionar així a la visita que va fer ahir Trump a Mèxic per reunir-se amb el president mexicà, Enrique Peña Nieto, que va convidar tots dos aspirants a les eleccions del novembre als EUA a visitar el país.

La campanya de Clinton també va criticar la nit de dimarts l'anunci de Trump, al·legant els atacs que el magnat ha dirigit a Mèxic.