El règim de Corea del Nord va afusellar ahir un viceprimer ministre, va assegurar el govern sud-coreà, com a part de la suposada campanya de terror i purgues d'alts oficials empresa pel líder Kim Jong-un des de la seva arribada al poder.

Kim Yong-jin, de 63 anys i responsable de l'àrea d'educació, va ser interrogat pels serveis de seguretat de l'Estat comunista i posteriorment executat per un escamot d'afusellament el mes de juliol passat, va anunciar el ministeri d'Unificació de Seül.

El veterà polític, va indicar a Efe una representant del departament d'Unificació, "va mostrar una actitud negativa durant una important reunió parlamentària a final de juny", la qual cosa hauria estat motiu suficient per considerar-lo un "element antirevolucionari i antipartit" i ordenar-ne la mort per execució.

La informació sobre l'afusellament de Kim, un dels quatre viceprimers ministres del govern de Pyongyang a Corea del Nord, va arribar a l'executiu sud-coreà "a través de diversos canals", segons la representant d'Unificació.

Encara que l'hermetisme extrem de Corea del Nord fa impossible confirmar la notícia -algunes vegades aquest tipus d'informacions s'han provat després errònies- una majoria d'experts a Seül ha confiat en la seva veracitat.