El diputat de Nueva Canarias (NC) Pedro Quevedo va assegurar ahir que la seva formació no es fia de Mariano Rajoy perquè va incomplir els compromisos adquirits amb les Canàries en la investidura que el va portar al govern. Quevedo, que va intervenir l'últim en el torn de portaveus integrats en el Grup Mixt, va reiterar el seu no a la investidura de Mariano Rajoy. "No volem terceres eleccions, però no podem donar-li suport perquè no compartim la seva política, però sobretot perquè no ens podem fiar de vostè", va subratllar.

D'aquesta manera, el diputat canari sembla donar per tancada, almenys de moment, la via canària a la investidura del candidat popular, ja que no s'ha descartat des de la mateixa nit de les eleccions del juny la hipòtesi que el vot de Pedro Quevedo fos la peça que faltaria per assegurar una eventual majoria de Rajoy, sempre que el PNB també li donés suport (a més de C's i CC).

Nascut a Caracas l'any 1956 i metge de professió, Quevedo va encapçalar la coalició de Nueva Canarias (formació nacionalista i de centreesquerra, rival de Coalición Canaria) amb el PSOE per la circumscripció de Las Palmas de Gran Canària. Un cop al Congrés, però, Quevedo va quedar adscrit al grup mixt, per la qual cosa pot decidir en properes votacions donar suport a Rajoy o bé mantenir l'aliança estratègica amb Pedro Sánchez. O bé fer, de manera paradoxal, totes dues coses: donar un cop de mà a Sánchez fent president Rajoy sense que el PSOE s'hagi d'abstenir.

Amb tot, el diputat canari no va estendre ahir la mà cap al líder dels populars, i va recordar que Rajoy no havia tingut dimarts, quan va pronunciar el seu discurs, "el seu millor dia". Va dir que no estava interessat a convèncer ningú, i que semblava, en canvi, que preferís unes terceres eleccions i donar-ne la responsabilitat als altres.