Catalunya ha tingut aquest estiu un dels mesos d'agost més secs dels últims anys

El volum de precipitació recollida el mes passat va quedar per sota dels 5 litres per metre quadrat

02.09.2016 | 07:35

Catalunya ha tingut un agost dels més secs dels últims anys, comparable als de 2001 i 2011 -a Lleida el més sec des del 1988-, i càlid, encara que sense cap onada de calor pròpiament dita, amb una temperatura màxima de 39,3 graus, que es va registrar a Anglès el dia 4 d'agost.
Segons el balanç del mes d'agost que va fer ahir el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en un 10% de les estacions meteorològiques amb un mínim de 10 anys de registres aquest agost ha estat el més sec des que hi ha dades. Aquestes estacions s'ubiquen principalment al Prepirineu, Ponent, prelitoral sud i litoral central.
De fet, a Lleida, amb una sèrie de dades des del 1950, l'agost del 2016 ha estat el segon agost més sec, darrere del de 1988.
El mes d'agost ha estat termomètricament càlid en bona part de Catalunya, especialment en punts del Prepirineu oriental, però amb excepcions en sectors de Ponent i del delta de l'Ebre, on ha estat normal o fins i tot lleugerament per sota de la mitjana climàtica. Segons l'SMC, aquest agost només en àrees del quadrant nord-est i punts molt concrets del Pirineu oriental i de la Plana d'Urgell es pot qualificar de normal o plujós, a causa d'episodis tempestuosos puntuals.
L'escassa precipitació recollida l'agost ha quedat per sota dels 5 litres d'aigua per metre quadrat en bona part de Ponent, àrees de la Catalunya Central, del Prepirineu occidental, prelitoral i litoral sud i punts del prelitoral i litoral central. Encara que en altres sectors s'han registrat valors superiors, en general tampoc s'ha arribat a la mitjana climàtica. L'SMC ha destacat especialment l'escassa precipitació de final de mes, contràriament a allò que sol ser habitual, i que ha contribuït de manera decisiva al balanç sec o molt sec del mes a gairebé tot Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema