L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va fer palesa ahir la seva "sorpresa" pel fet que Òmnium Cultural i l'ANC no hagin escollit la ciutat per ser una de les seus dels actes de la Diada, i que en canvi s'hagi preferit fer-ho a la població veïna de Salt.

En declaracions a l'ACN, Madrenas recorda que Girona és un Ajuntament "clarament independentista" i lamenta ser l'única capital catalana que no organitza el "batec". "Ens hauria agradat molt fer-ho i ens n'hauríem sentit orgullosos", reconeix.

Tanmateix, l'alcaldessa remarca que no vol iniciar un debat sobre aquesta qüestió i es posa al costat de la població de Salt per ajudar-los en l'organització. "La prioritat és que sigui un èxit com els altres anys i no volem obrir cap debat que afecti mínimament el procés", va remarcar. Els organitzadors de la Diada han previst un assaig del "batec" demà als jardins de la infància de la capital gironina.

Òmnium Gironès va recordar que s'ha escollit Salt perquè és una "oportunitat per mostrar la solidaritat i la diversitat" de la societat catalana. "És una manera de visualitzar la situació que viu Salt i fer-ho en positiu, perquè és un tema de país", va defensar el president de l'entitat, Sergi Font, que recorda que Salt és una població que ha viscut molts "canvis socials" -especialment arran de la immigració- i creu que és un bon reflex del país com a "societat oberta, cohesionadora, i transversal".