El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va insistir ahir que "la clau" del desbloqueig la té Pedro Sánchez, però va apuntar que "sembla que vol tirar-la al fons del mar" i forçar unes terceres eleccions perquè creu que millorarà els seus resultats del 26-J.

"La clau la té Sánchez, és evident, i, o la tira al fons del mar, com sembla que vol fer, de manera que anirem a unes terceres eleccions, perquè creu que tindrà més diputats i millorarà els seus resultats del 26 de juny, o usa aquesta clau per ser útil i facilita que governi qui va guanyar els comicis", va desgranar el portaveu del PP.

Hernando va comparèixer davant els periodistes al Congrés a la vigília de la segona votació d'investidura de Mariano Rajoy, per a la qual només necessita majoria simple -més sís que nos- encara que tampoc no sembla que aconseguirà els suports necessaris.

El PSOE va deixar clar que no canviarà el vot contra Rajoy.

Hernando va reiterar la disposició del seu partit i del seu grup a negociar amb el PSOE el que sigui necessari, però va lamentar que en els últims temps hagi patit "la desgràcia" que moltes de les seves trucades "no siguin ateses".

Diversos dirigents socialistes van deixar clar ahir que el PSOE no canviarà el seu vot en contra de Rajoy, tot i que el dirigent del PP va recalcar que seguiran intentant-ho fins a l'últim moment.

Tot i així, va assegurar que, amb aquesta possible negociació, el seu partit no busca "un xec en blanc" dels socialistes, ni tampoc "un contracte d'adhesió", sinó que la situació es desbloquegi i hi hagi govern, perquè el Congrés, entre altres conseqüències, pugui funcionar com és habitual.