El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir des de Torrelameu (Noguera) que la previsió de la reunió amb la CUP es manté per a principi de setembre, com ja es va dir abans de l'estiu. "Parlarem amb la CUP com fem amb altres grups polítics, però no és la primera vegada que parlem amb la CUP", va dir. Per al President de la Generalitat, el que és important és que es parli "amb franquesa". "No es tracta de negociar la confiança perquè la confiança no es negocia; es té o no es té", va voler deixar clar.

Pel que fa al marge de negociació, va dir que "evidentment que n'hi ha; al debat de política general o als pressupostos". Sobre la insistència de la CUP a culminar el procés català, Puigdemont també va insistir que no ha canviat el compromís, ni el seu, ni el del Govern, ni el de Junts pel Sí. "Jo ja em vaig comprometre a culminar el procés quan vaig presentar els pressupostos", va recordar.

D'altra banda, Puigdemont va afirmar que el candidat del PP a la presidència, Mariano Rajoy, va rebre dimecres en la primera votació d'investidura "una sonora bufetada catalana" perquè la majoria dels parlamentaris de Catalunya hi van votar en contra.

Puigdemont va assenyalar així que "36 dels 47 diputats catalans van dir 'no' al senyor Rajoy, 'no' a la coalició PP-Ciutadans i 'no' al fet que ens governin els partits que justament a Catalunya van quedar els últims". Puigdemont va assegurar, en aquest sentit, que aquesta situació s'ha donat perquè "ignorar, fins i tot menysprear i ofendre les reclamacions legítimes d'una àmplia majoria de catalans no condueix a solucionar els problemes que hi ha a Espanya". "Una àmplia majoria catalana defensa poder decidir. Això no canviarà, i com que això és determinant a Catalunya, ha impedit que Rajoy fos president i temo que demà (per avui, en la segona votació) passarà el mateix", va afirmar. El President va avisar que "mentre no s'atengui la realitat política catalana i es consideri el que reclama amb la mateixa dignitat i respecte que altres reclamacions, Espanya estarà en un bucle permanent i irresoluble des del punt de vista polític". Puigdemont va afegir que "Catalunya és el problema del senyor Rajoy i Ciutadans, perquè per Catalunya no pot ser investit el seu candidat, però aquest no és el problema d'Espanya", que "s'anomena atur, economia, dèficit; aquí és on han de buscar les solucions".