El penyal d'Ifac de Calp és un pou ritual sense fons. Un banyista de 38 anys va descobrir ahir un nou llençol nuada pels seus extrems que conté restes òssies humanes i objectes rituals, així com els noms i les fotos dels objectius del conjur. Aquest paquet és ja el quart, després del que va recuperar un instructor de busseig de Benissa en el matí de dissabte, el que van descobrir els submarinistes de Calp aquesta mateixa tarda i el que van trobar de nou bussejadors de Benissa a la nit (aquest després no es tornar a trobar).

El que va trobar ahir, cap a les 18:45 hores, el banyista, que és veí d'Alacant, està en la mateixa cara sud del Penyal on van aparèixer els anteriors. Estava proper a l'heliport del passeig Príncep Felip i a escassíssima profunditat. De fet, el banyista el va albirar mentre feia immersió lleugera. Està a uns quatre o cinc metres de profunditat (els altres estaven a uns 19 metres).

Els especialistes del Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil acudiran aquest matí a treure aquest ramat format amb un llençol.

El banyista no es va atrevir ahir a tocar-lo. Però sí va recollir una estatueta de bronze que estava al costat del quart paquet ritual. És una figura femenina molt estilitzada i que alça els braços. En el cap, s'aprecien unes incipients banyes, el que la emparentaria amb la iconografia satànica.

El turista va acudir al lloc dels socorristes de la cala del Racó, que està pròxima a on s'han trobat tots els fardells rituals. Els socorristes, que ahir van declinar fer declaracions a aquest diari, van avisar la Guàrdia Civil i la Policia Local. El regidor de Seguretat, Matías Torres, sí que ha indicat que el banyista ja havia vist fa uns dies el llençol, però llavors va passar de llarg i no li va donar importància. Després va veure a la premsa que els paquets de rituals de bruixeria o fetilleria que s'havien trobat s'assemblaven molt al que ell va entreveure a poca profunditat. Va tornar i allà seguia. I sí, era un altre fardell d'un macabre ritu.

El quart fardell ritual i l'estatueta confirmen que el cerimonial de bruixeria que es va dur a terme presumiblement la passada setmana al Penyal d'Ifac -la Guàrdia Civil considera que les restes es van llançar al mar 48 o 72 hores abans de trobar-se el dissabte- va tenir prou entitat. Els que van realitzar el conjur o el ritual esotèric -la estatueta d'ahir reforçaria que podria ser satànic- es van sentir atrets pel poder tel·lúric del Penyal. Van percebre que aquest lloc d'imponents penya-segats irradia màgia.

Mentrestant, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va confirmar ahir el que els nostres companys del 'Diari Informació' havien avançat en exclusiva, que en aquests conjurs s'invocava a persones de carn i ossos d'Extremadura, en concret de Càceres. Moragues va precisar que també han aparegut entre els objectes embolicats en llençols noms i fotografies -també portaven apuntats noms- de persones d'altres províncies. Va revelar que hi havia documents de l'Agència Tributària "amb noms i cognoms". Va confirmar, com també va avançar aquest diari, que la Guàrdia Civil es posarà en contacte amb aquestes persones indicades en el ritual per "saber el perquè de l'aparició d'aquests ossos i de la resta de coses".

Les restes òssies humanes que contenen aquests fardells han estat enterrats entre 30 i 40 anys. Estan pigmentats de marró, el que revela que van estar durant dècades en contacte amb la terra. En Calp i els pobles del voltant no s'ha profanat cap tomba. Però, al trobar-se noms i fotos de persones d'Extremadura i d'altres províncies allunyades de Calp i el Penyal, la inhumació dels esquelets (el del primer paquet estava gairebé complet) es podria haver realitzat en algun vell i oblidat cementiri de la part oest d'Espanya.

El fet que en el ritual apareguin noms i fotografies de persones vives, així com documents d'hisenda que trasllueixen que es va pretendre fer un sortilegi per conjurar aclaparaments fiscals, reforça la hipòtesi que el ritual s'emmarcaria en la bruixeria o la fetilleria.

El misteri creix per moments. La nova troballa ha tornat a sembrar la inquietud a Calp. La cara sud del penyal s'ha convertit en un cementiri dels horrors en què en cinc dies s'han descobert quatre ramats formats amb llençols que contenien ossos humans.