Dos tècnics catalans, sota vigilància per haver manipulat mostres de febre hemorràgica

03.09.2016 | 00:00

Dos tècnics d'un laboratori de l'àrea metropolitana de Barcelona són "potencials contactes de baix risc" de febre hemorràgica de Crimea-Congo perquè van manipular mostres del pacient mort a Madrid, segons va explicar el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix. El secretari de Salut Pública de l'administració autonòmica va assegurar que no temen per la salut d'aquests dos tècnics, que no presenten cap símptoma de la malaltia, però, en aplicació del "principi de precaució", l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) els manté sota vigilància passiva sense aïllament després de ser informada pel Comitè Tècnic d'Experts Crimea-Congo.
Els dos tècnics clínics residents a Catalunya que estan sota control formen part de les prop de 200 persones que romanen vigilades per haver tingut algun tipus de contacte amb els pacients, i que, de moment, com ells, no presenten símptomes. La directora general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública, Mireia Jané, va explicar que els dos tècnics haurien pogut tenir contacte amb les mostres entre els dies 24 i 26 del mes d'agost passat, però que les possibilitats de contagi són molt baixes, ja que el període màxim d'incubació del virus és de 13 dies, i fins ara no n'han presentat cap símptoma.
Per part seva, la infermera contagiada pel virus està "estable dins de la gravetat", conscient i pot col·laborar amb els professionals que l'atenen, mentre que les prop de dues-centes persones que estan essent vigilades per Sanitat es mantenen asimptomàtiques. La sanitària, de la qual es desconeix la identitat, està ingressada a la Unitat d'Aïllament d'Alt Nivell de l'Hospital La Paz-Carlos III des de la nit del dimecres passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Rajoy adverteix Puigdemont: ´El PP no permetrà que s´incompleixi la llei´

El president del govern espanyol en funcions assegura que no negociarà "res" que afecti "la unitat...

Segueix en directe l´esperat debat entre Trump i Clinton

Segueix en directe l´esperat debat entre Trump i Clinton

Aquesta matinada podràs seguir en directe l'esperada cita entre els dos candidats a la Casa Blanca

Dimarts sense complicacions meteorològiques

L'ambient assolellat dominarà el dia a la Catalunya central

Els acusats en el judici de les targetes ´Black´ al·leguen que Bankia no pot ser acusació

Els acusats en el judici de les targetes ´Black´ al·leguen que Bankia no pot ser acusació

Les defenses dels usuaris de les targetes opaques demanen la nul·litat de les proves principals

Enllaços recomanats: Premis cinema