El PP, disposat a prendre mesures per evitar les eleccions per Nadal

El govern tampoc obstaculitzaria una reforma per escurçar la campanya i no haver de votar el 25-D

03.09.2016 | 00:00

El govern espanyol no obstaculitzaria una eventual reforma legal que eviti que, si la falta d'acord polític obliga a repetir per tercera vegada les eleccions generals, aquestes se celebrin el 25 de desembre, és a dir, el dia de Nadal.
Així ho va assegurar la vicepresidenta de l'Executiu en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i va insistir en el perjudici que suposaria per a Espanya la celebració d'unes terceres eleccions.
"No obstaculitzarem cap qüestió de la qual puguin derivar-se beneficis per als espanyols, però considerem que unes terceres eleccions són un perjudici molt important per als espanyols i per al conjunt de la democràcia", va assenyalar. Sáenz de Santamaría es va expressar així sobre la proposta del PSOE per reformar la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) i escurçar en una setmana la campanya electoral i el termini de 54 dies des que es convoquen les eleccions fins a la seva celebració, per evitar així que unes hipotètiques terceres eleccions caiguessin el dia de Nadal. Una reforma legal d'aquest tipus, van indicar altres fonts de l'Executiu, requeriria un acord polític molt ampli que li doni suport, i que hauria d'incloure, a més, forces polítiques que les dues majoritàries, PP i PSOE. El risc és que alguna formació veu perjudicats els seus interessos per una reducció dels terminis electorals que estableix la llei i acudeixi al Tribunal Constitucional, per la qual cosa la reforma hauria de tenir el màxim de consens possible.
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ja va assegurar ahir que en cas de terceres eleccions "prendran mesures" per escurçar la campanya electoral i no haver de votar el dia de Nadal. Tot i així, confia que la investidura es desbloquejarà, atès que unes terceres eleccions serien quelcom "ridícul", va afegir. En declaracions a Catalunya Ràdio, el popular va explicar que "no hi pot haver eleccions, no podem fer aquest ridícul".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez dimiteix

Pedro Sánchez dimiteix

Sánchez perd la votació al Comitè Federal del PSOE - El partit crearà una gestora que...

Els crítics aconsegueixen aturar la votació sobre el calendari de Sánchez

Els dos sectors del PSOE s'escridassen al Comitè Federal

Les escridassades a les portes de Ferraz pugen de to

Almenys una enganxada física entre manifestants i un treballador de PSOE

Enllaços recomanats: Premis cinema