La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no va assegurar ahir la seva participació en la Diada, tot i que n'ha estat una de les ànimes dels últims anys. És la primera vegada que coincideix l'efemèride amb el fet que ocupa el segon càrrec institucional més important del país i, ara com ara, medita si hi ha d'anar o no, una decisió que anunciarà els propers dies.

Forcadell va fer aquestes declaracions en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, en què va assegurar: "crec que s'han de defensar les institucions catalanes, s'ha de defensar el dret del Parlament a parlar de tot i a debatre sobre tot i a defensar el dret del Parlament a legislar sobre tot". En la mateixa entrevista, Forcadell va assegurar que no li passa pel cap que la puguin inhabilitar per haver afavorit un debat parlamentari, amb relació a l'aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent. A més, va afegir que encara no sap si acatarà o no la sentència en el cas d'una inhabilitació.

"És que no m'ho plantejo. Jo sempre he defensat que al Parlament s'hi pugui parlar de tot, especialment si són temes que interessen els ciutadans d'un país. Jo l'únic que he fet és això. Sempre respectaré el que digui el poble de Catalunya i la majoria parlamentària, no un tribunal", va reblar.

A més, en l'entrevista va dir que no li agrada "parlar de desobediència ja que això seria judicialitzar la política".