El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va mostrar ahir esperançat que superarà la moció de confiança a què se sotmetrà el 28 de setembre. El dirigent va fer aquestes declaracions a Berga després que s'hagués conegut la seva trobada amb representants de la CUP per acostar posicions i evitar, així, unes noves eleccions, si aconsegueix superar la moció de confiança del final del mes i, posteriorment aprovar els pressupostos. "Era una reunió que ja estava prevista de fer abans de vacances. Era per parlar, no per negociar res perquè jo ja vaig dir des del primer dia que la confiança no la poso a negociació".

Puigdemont va dir que calia "evitar el risc d'eleccions, hi ha d'haver marge per a l'entesa, en la confiança de culminar el projecte que vam iniciar en aquesta legislatura", va insistir. Segons el President, la trobada va suposar "un bon començament per pensar que el dia 28 entre tots podem superar aquesta situació". I espera que "sobretot, en el debat de política general i pressupostos, aquest cop sí, tinguem el suport per tirar-los endavant".

El dirigent català va afegir que l'acostament entre el PDC i la CUP a Catalunya "és una situació que contrasta amb l'absència de projecte de l'estat espanyol", en què els grups parlamentaris han demostrat aquesta setmana que no hi ha entesa per formar un govern.

La UE ha d'intervenir

El president de la Generalitat va augurar que Europa haurà d'acabar intervenint en el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Hi haurà un moment en què la UE haurà de deixar de mirar cap a un altre costat", va opinar en una entrevista amb l'ACN. Puigdemont va fer aquest pronòstic en preguntar-li per l'escrit del TC que va suspendre les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent i les possibles conseqüències que això pot tenir per a la presidenta del Parlament.

L'endemà que Mariano Rajoy perdés per segon cop la votació per ser investit president espanyol, Puigdemont va ironitzar amb el bloqueig de la política de l'estat: "si no s'espavilen, nosaltres acabarem la feina i a Madrid continuaran amb un govern en funcions". A més, Puigdemont va considerar que seria una "barbaritat" que la justícia acabés inhabilitant Carme Forcadell o que, en qualsevol cas, s'obrís la via penal contra ella, tal com demana la Fiscalia de l'Estat. Ara bé, va reconèixer que "són capaços de fer qualsevol barrabassada", perquè la política espanyola "ha perdut el seny" en la qüestió catalana. "Mancats de seny poden fer qualsevol cosa. Espero que no ho facin, perquè parlem d'una qüestió que s'ha de resoldre políticament", va dir.