L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va confirmar ahir que assistirà a la manifestació de la Diada. "El sobiranisme és un món plural, majoritari a Catalunya, i del qual jo formo part", va justificar Colau en una entrevista al diari Ara. "Només vaig deixar d'anar-hi l'any passat perquè hi havia un context electoral en què s'estava demanant el vot per a determinats partits polítics, i vaig pensar que era oportú no ser-hi", va continuar l'alcaldessa i membre de Barcelona en Comú.

"Barcelona és la capital de Catalunya i per la Diada ha de ser-hi present, tant en els actes oficials com també en els cívics i ciutadans, perquè és una festa de tothom. I des d'aquesta diversitat que considero que en una de les manifestacions més importants i massives dels últims temps hi ha més motius per ser-hi que per no ser-hi", va reblar Colau, que d'altra banda va rebutjar la celebració d'un RUI a Catalunya: "la unilateralitat no és efectiva". "La unilateralitat no funciona per interpel·lar el conjunt de la ciutadania. És una ingenuïtat pensar que es pot fer de manera unilateral i que serà reconegut a Europa sense suports de l'estat", va pronosticar l'alcaldessa de Barcelona.

"Hem de treballar pel reconeixement, buscant, generant les màximes aliances possibles i les majories socials dins i fora del país", va advocar Colau, que es va mostrar partidària d'aconseguir celebrar un referèndum "ben fet, vinculant, vàlid, per poder fer passos endavant en la direcció que decideixi la ciutadania".

"L'enfocament plebiscitari de les eleccions del 27-S era un error i creiem que ara s'està demostrant", va reflexionar en veu alta la líder de Barcelona en Comú. "Quan vam passar del 80 % al 48 % tot el país hi va perdre, i el PP se'n va alegrar molt. Crec que ara per sortir del desbloqueig Catalunya ha de tornar al 80 %, que està clarament pel dret a decidir de Catalunya, per la necessitat de fer un referèndum", va concloure Colau.