La coordinadora general del PDC, Marta Pascal, ha celebrat aquest dilluns l'apropament de la CUP de cara a la qüestió de confiança, però ha avisat els cupaires que el suport a Carles Puigdemont el 28 de setembre ha d'anar lligat també als pressupostos. "Celebro que haguem entrat en el marc mental d'entendre que quan hi ha una disposició a la confiança hi és sense condicions prèvies", ha dit Pascal en roda de premsa després que Anna Gabriel hagi dit que donaran suport a la qüestió de confiança encara que Puigdemont no plantegi un Referèndum Unilateral d'Independència. Ara bé, ha insistit que sense comptes per al 2017, el full de ruta queda "coix".

Pascal ha volgut recordar només començar la seva intervenció que si aquest mes el president se sotmet a una qüestió de confiança és perquè la CUP va presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos, "i això no és neutre, perquè té efectes en partides pressupostàries en salut, benestar i ensenyament", ha afegit.

En aquest sentit, ha celebrat que la CUP hagi vist que "no es poden posar condicions" i s'hagi apropat al 'sí' en la qüestió de confiança, però alhora ha insistit que si els cupaires donen suport a Puigdemont el proper 28 de setembre també han d'explicitar una "voluntat clara" d'aprovar els pressupostos, perquè "tot plegat beu de la mateixa font". "No podem separar les dues coses", ha reblat.

Pel que fa al Referèndum Unilateral d'Independència que planteja la CUP però que no és condició per donar suport a la qüestió de confiança, Pascal ha aplaudit que "per fi" s'hagi arribat a un punt d'acord sobre aquesta qüestió, en el sentit que una modificació del full de ruta com podria ser aquesta ha d'estar decidida i pactada entre tots, "i no pot ser un element de pressió ni una condició de res".