L'expresident català Jordi Pujol, després de confessar que va ocultar al fisc una fortuna durant dècades, admet en un text publicat avui que encara no s'ha reconciliat amb si mateix, tot i que creu que el judici de la història podria donar-li un "aprovat clar" al seu balanç polític.

L'Associació Serviol ha publicat avui al seu web un text de l'exlíder de CDC encara que va ser escrit per l'expresident català fa un any, a l'agost de 2015, i en el qual aquest reflexiona sobre la seva situació després de passar uns dies a casa de Queralbs.

"Puc dir que no m'he ensorrat, però no puc dir que hagi passat pàgina", relata el fundador de CDC, que va desaparèixer de l'esfera pública després de la seva confessió a finals de juny del 2014 d'haver ocultat fons a l'estranger durant dècades.

El convergent reflexiona sobre el seu llegat polític i afirma que, "si un pensador o un jutge o, algun dia, un historiador molt precís hauria de emetre sentència basant-se en pesos compensats o arguments jurídics o comptables estrictes o en fets, només i sense furgar en la intimitat ", podria succeir que" això comportés un aprovat clar per a tothom i potser per a la Història ".

Però per al mateix Pujol, malgrat que són "molt importants" els judicis del poble i de la Història, pot ser-prossegueix el text, en què parla de si mateix en tercera persona- que "per la seva pau i per a la seva autoconsideració no tingui prou "i falti" alguna cosa que ningú li pot donar, que és la seva reconciliació amb si mateix ".

Així, l'expresident conclou: "Segueixo sense haver recuperat suficientment la sensació de pau i d'alegria interior".

"El constato. Deixo constància. Amb nostàlgia. Però afortunadament també amb esperança. I l'esperança dóna força", afegeix.