CCOO i UGT de Catalunya no participaran en la manifestació independentista amb motiu de la Diada que organitzen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, encara que les dues organitzacions donen per fet que hi haurà afiliats seus que secundaran la mobilització.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, que no participarà en la mobilització, va explicar ahir que el sindicat és "plural i divers", i va recordar que CCOO de Catalunya ja organitza un acte propi amb motiu de la Diada que es farà el dia 8 de setembre.

De la seva banda, fonts de la UGT de Catalunya, organització que defensa el dret a decidir, van assegurar a Efe que el sindicat com a tal no participarà en la manifestació independentista de la Diada, encara que han donat també per descomptat que afiliats de l'organització acudiran a títol personal a la marxa.

Pel que fa al secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, aquestes fonts no han aclarit encara si acudirà o no a la mobilització de la Diada.