El Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar ahir crear quatre noves ambaixades a l'exterior, concretament a Copenhaguen, Varsòvia, Zagreb i Ginebra, la materialització de la qual queda condicionada a l'aprovació d'uns nous Pressupostos per a l'any vinent que s'estan negociant actualment amb la CUP.

El conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va presentar en roda de premsa l'acord adoptat a la reunió d'ahir del Govern català. Segons Romeva, aquestes noves delegacions de la Generalitat a l'exterior pretenen cobrir amplis espais geogràfics a Europa i defensar allà els interessos de Catalunya per afavorir la internacionalització de la seva economia, cultura i coneixement.

La delegació de Copenhaguen servirà per donar cobertura a la representació institucional catalana als cinc països que integren el Consell Nòrdic: Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia.

Des de l'oficina de Varsòvia, el Govern vol estendre la seva àrea d'influència, al marge de Polònia, als tres països bàltics de l'antiga URSS: Estònia, Letònia i Lituània.

A Zagreb, la delegació de la Generalitat cobrirà la representació a la zona dels Balcans: Albània, Bòsnia Hercegovina, Croàcia, Kosovo, Macedònia, Montenegro i Sèrbia.

L'oficina de Ginebra servirà per desplegar les relacions de la Generalitat davant diferents fòrums multilaterals.