L'expresident català Jordi Pujol, després de confessar que va ocultar al fisc una fortuna durant dècades, admet en un text publicat ahir que encara no s'ha reconciliat amb ell mateix, malgrat que creu que el judici de la història podria donar un "aprovat clar" al seu balanç polític.

L'Associació Serviol va publicar ahir al seu web un text de l'exlíder de CDC que va ser escrit per l'expresident català fa un any, l'agost del 2015, i en el qual Pujol reflexiona sobre la seva situació després de passar uns dies a la seva casa de Queralbs.

"Puc dir que no m'he ensorrat, però no puc dir que hagi passat pàgina", relatava el fundador de CDC, que va desaparèixer de l'esfera pública després de la seva confessió a final de juny del 2014 d'haver amagat fons a l'estranger durant dècades.

El convergent reflexionava sobre el seu llegat polític i afirma que "si un pesador o un jutge o, algun dia, un historiador molt precís hagués d'emetre sentència basant-se en pesos compensats o arguments jurídics o comptables estrictes o en fets, només i sense furgar en la intimitat", podria succeir que "això comportés un aprovat clar per al món i potser per a la història".