El nou director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Mi-guel Ángel Gimeno, es va comprometre ahir a garantir la "transparència" de la institució, com a requisit indispensable per lluitar contra la corrupció, i a treballar amb "imparcialitat" i en defensa de l'"interès general".

Gimeno, expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va prendre ahir possessió del seu càrrec al Parlament en un acte presidit per la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, que li va demanar que recuperi la "confiança" en la institució que fins fa poc més de dos mesos va dirigir l'exmagistrat Daniel de Alfonso.

Miguel Ángel Gimeno va ser elegit a final del mes de juliol passat director d'Antifrau, amb els vots a favor de JxS, CSQP, el PSC i la CUP, després de la destitució del seu predecessor per la polèmica originada en filtrar-se les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

En la seva presa de possessió, Gimeno va evitar al·ludir directament la polèmica que va donar peu al seu nomenament, però va assegurar que treballarà perquè les investigacions de l'Oficina Antifrau siguin "imparcials" i dirigides per l'"interès general", de manera que qualsevol delicte que detecti serà remès de forma immediata a la Fiscalia. El director d'Antifrau va celebrar que el Parlament "segueixi apostant" pel treball de l'Oficina i va apuntar que la garantia d'independència que la llei reconeix a la institució no li impedirà respondre davant la cambra catalana.