Pedro Sánchez va contactar amb Mariano Rajoy i Pablo Iglesias per buscar una sortida al bloqueig polític després de la passada investidura fallida, una primera ronda de contactes sense concrecions ni emplaçaments a futures reunions i en la qual els líders polítics es van ratificar en les seves posicions. Després de la investidura fallida del líder del PP divendres passat, Sánchez va prendre la iniciativa d'intentar desencallar la situació política i ho va fer amb sengles trucades telefòniques -a Rajoy primer i després a Iglesias-, en un intent d'acostament.

En les converses no hi va haver cap referència a futures reunions ni concreció sobre cap tema, de manera que Rajoy, Iglesias i Sánchez van intercanviar les seves postures respecte de com hauria de ser la hipotètica configuració del tauler polític per desencallar la situació.

Com a incís, entre trucada i trucada als dos líders, el president de Ciutadans, Albert Rivera, es va pronunciar sobre l'assumpte i va instar Rajoy i Sánchez a deixar-se de "trucadetes" i posar-se a negociar per intentar arribar a un acord que desbloquegi la formació de govern. Rivera va advertir que fins que els dos líders "no entenguin" que han de dialogar i "cedir", mantindran el país en l'embús polític en el qual està des del 20 de desembre.

Sánchez va trucar a Rajoy i tots dos van acordar "continuar parlant" sense concertar, per ara, cap reunió. A la xerrada, que va durar uns deu minuts i que va transcórrer en to cordial, el cap de l'executiu va reiterar la seva posició de fer "una gran coalició" amb el PSOE, mentre que Sánchez va insistir que votarà una altra vegada en contra de la seva investidura.

A la tarda, Sánchez es va comunicar amb Iglesias i tots dos van intercanviar les seves impressions sobre el govern que necessita Espanya, però amb diferències ja constatades en el passat. Mentre el líder socialista advoca per una solució amb les forces del canvi, el de Podem aposta per un acord amb el PSOE i els nacionalistes.

Durant la conversa, de 24 minuts, van constatar que comparteixen la idea que el que més li convé a Espanya és un govern que implementi un programa de justícia social i regeneració democràtica, i en tot cas es van emplaçar a seguir els contactes en els propers dies.