La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va defensar ahir la llibertat de debat a la Cambra catalana "sense censures ni autocensures", i va denunciar que des de "certes institucions de l'Estat" es vulgui "coartar la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats", va dir.

Forcadell va pronunciar la conferència "El parlament català com a focus mediàtic", en el marc del Fòrum de la Comunicació organitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i que se celebra a l'edifici de la Pedrera a Barcelona. Després de destacar la feina dels mitjans de comunicació, ja que tota democràcia "necessita una informació plural i lliure", la presidenta va explicar que, "si en una societat democràtica no podem permetre la censura a la premsa, tampoc podem permetre que la pateixin els representants polítics de la ciutadania".

Segons un comunicat del Parlament, Forcadell va lamentar que des de "certes institucions de l'Estat" es vulgui "coartar la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats".