Segons l'enquesta duta a terme pel CIS, el PNB guanyaria les eleccions autonòmiques basques perquè aconseguiria entre 27 i 28 escons, mentre que, a Galícia, el PP, liderat per Feijóo, guanyaria per tercer cop consecutiu les eleccions amb un resultat d'entre 40 i 41 escons.

Així doncs, al País Basc, el PNB seria la primera força política, i EH Bildu seria la segona força, amb 16 parlamentaris, 5 menys que a les últimes eleccions, seguida molt de prop per Elkarrekin Podem, entre 15 i 16 escons, mentre que Ciutadans quedaria sense representació.

Els socialistes bascos serien els que rebrien una garrotada més gran a les urnes, ja que perdrien 8 escons, i passarien dels 16 actuals a la meitat i empatarien a 8 representants amb el PP, que en perd 2.

Segons l'enquesta, el partit d'Iñigo Urkullu necessitaria el suport tant de socialistes com de populars per superar la barrera de 38 escons que li donaria la majoria absoluta. Una aliança menys plural correria el risc d'un empat tècnic en un hipotètic acord entre EH Bildu i Podem.

El PNB, però, segons els resultats de l'enquesta, igualarà o fins i tot superarà els seus últims resultats a les eleccions basques.

El PP, per la seva part, perdria 2 dels seus 10 parlamentaris actuals i quedaria amb 8, mentre que Ciutadans no n'obtindria cap.

Amb aquests resultats, el PNB i el seu soci a les institucions basques principals, el PSE, no sumarien majoria absoluta (38) per governar, per la qual cosa necessitarien un altre partit.

Pel que fa a les eleccions gallegues, el CIS pronostica que el president actual de la Xunta i candidat a la reelecció per tercera vegada, Alberto Núñez Feijóo, aconseguirà la tercera majoria absoluta pel PP amb ell al capdavant, i PSdeG i En Marea, amb empat tècnic en intenció de vot, es disputarien la segona plaça.

L'enquesta del CIS va ser publicada encara en campanya preelectoral sobre els comicis autonòmics gallecs, un dia abans de l'inici de la campanya, que es va obrir la mitjanit passada amb l'enganxada de cartells, i pronostica per al PP entre 40 i 41 escons dels 75 que componen la Cambra.

En el cas del partit instrumental En Marea, que presenta Luis Villares, la forquilla es mou entre 15 i 17 escons, i 16 són els que atorguen al PSdeG, en què l'aspirant és Xoaquín Fernández Leiceaga, però totes dues organitzacions polítiques estarien igualades, amb el 19,9% dels vots.