La líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat aquest dissabte contra els comuns pel paper que juguen de cara a la Diada. Així, la dirigent de la formació taronja ha assegurat que l'alcaldessa de Barcelona serà diumenge "on sempre ha volgut ser: demanant la independència i al costat del govern Puigdemont". I en aquest sentit ha criticat també la imatge del líder de Podem a Catalunya, Albano-Dante Fachín, "amb l'estelada" aquest divendres en l'acte conjunt amb ERC i la CUP a Sant Boi de Llobregat. De fet, ha assegurat que els dirigents dels comuns volen "amagar" la seva opció política per "no fer fugir vots". En visitar la fira de la Festa Major de Bellvitge, Arrimadas els ha advertit que les solucions per a Catalunya no arribaran anant en paral·lel amb qui busca "l'enfrontament directe amb Espanya". A més, ha qualificat "d'irresponsabilitat" que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, participin a la crida de l'ANC i Òmnium Cultural.

La líder de la formació taronja ha carregat contra els dirigents dels comuns, tant per la fotografia de Fachín "amb l'estelada" a l'acte d'homenatge a la Diada del 1976 a Sant Boi com perquè l'alcaldessa de Barcelona participi a la manifestació que organitzen per aquest diumenge l'ANC i Òmnium Cultural. "Colau demà serà on sempre ha volgut ser, demanant la independència i al costat del govern Puigdemont", ha assegurat acusant l'executiu d'haver "retallat" i de sostenir "els alts càrrecs que més cobren" de tot l'Estat.

Per això ha lamentat que Podem vulgui "nedar i guardar la roba" i que no mostri clarament, ha dit, la seva "intencionalitat política". Veu en la seva participació a actes vinculats amb l'independentisme un canvi en la manera de fer dels comuns: "Si Colau no hi va anar el 2015 va ser per electoralisme, [...] ja sabem a favor de quina ideologia treballa des de l'Ajuntament [de Barcelona]", ha sentenciat.

En aquest sentit, Arrimadas ha acusat els comuns de voler "jugar a una cosa i a la contrària" en clau nacional. Sobretot els seus dirigents, que "volen amagar el seu posicionament per no fugir vots", ha dit citant també Lluís Rabell. "S'ha de parlar clar", ha pregat Arrimadas sobre la posició de les confluències de Podem al voltant de la independència.

En visitar les festes del barri de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat, la dirigent de la formació taronja ha recordat aquest dissabte als comuns que "no es poden demanar solucions" en clau catalana i mantenir-se al costat de Puigdemont, que "vol l'enfrontament directe amb Espanya". "Si volem solucions, cal dialogar i tendir ponts", ha apuntat: "No els construirem amb la independència unilateral" des de les institucions públiques, ha afegit en una crida a respectar tant qui es mobilitzi aquest diumenge com qui no es manifesti.

A més, per Arrimadas és una "irresponsabilitat" que tant Carles Puigdemont com Carme Forcadell secundin la convocatòria de l'Assemblea i Òmnium per l'Onze de Setembre. "Forcadell es pensa que encara és presidenta de l'ANC i no del Parlament i Puigdemont va més enllà que Mas: ni tant sol el dia de Catalunya serà el dia de tots els catalans", els ha recriminat. Per tot plegat, Arrimadas ha defensat una Diada "per a tots" i ha assegurat que C's no participarà en actes "polititzats que la Generalitat utilitza per intentar fomentar l'independentisme".

Una esmena a Pedro Sànchez

D'altra banda, per la dirigent de la formació taronja hi ha moltes veus socialistes que s'alcen com una "esmena a la totalitat" a l'estratègia del líder del PSOE, Pedro Sànchez. I en aquest sentit ha recordat que no es pot centrar la governabilitat espanyola en "egos personals, persones i cadires".