L'Assemblea Nacional Catalana de Berga (ANC) ha arribat als 400 voluntaris, la xifra que s'havia proposat per tal de garantir que es podran cobrir adequadament les nombroses i variades feines que s'han de fer perquè la concentració de l'11-S a la capital berguedana sigui solvent i eficaç organitzativament.

Els voluntaris són imprescindibles per garantir l'èxit de la jornada. I és que assumeixen un ampli ventall de tasques, cadascú dins de les seves possibilitats. Per exemple: faran el muntatge i desmuntatge del gran escenari de l'acte central de la Diada que ocupa prop de 200 metres quadrats, s'ocuparan de repartir i els 40.000 punts per fer el batec i els diaris de la jornada, coordinaran els trams que tenen assignats cadascuna de les comarques, també s'ocupen de fer la senyalització de les zones on no es podrà estacionar i dels aparcaments. A cadascuna de les nou zones d'aparcaments dins de Berga hi haurà voluntaris de l'ANC per donar suport als conductors i tindran l'acompanyament d'efectius dels Mossos d'Esquadra. Igualments, els voluntaris estaran darrere les diferents barres que es muntaran a la plaça Viladomat, a partir de dissabte a la tarda i al passeig de la Pau. També s'ha muntat una comissió de salut que vetlla per l'atenció a les persones amb problemes de mobilitat.

Membres de l'ACN de Berga han contactat amb les persones que s'han ofert per fer de voluntaris i saber les seves disponibilitats per col·laborar en l'organització d'aquest acte. La comissió de coordinació de voluntaris la integren Gerard Alsina, Jordi Riera, Quar Moles, Dolors Codina, Mercè Martí, Anna i Montse Casajuana, Marià Marquès i Toni Cornudella.

Per la seva banda, el doctor Josep Vidal coordina la comissió de salut. Ha explicat que hi haurà cinc punts d'atenció de Creu Roja en què treballaran 16 persones. A més, diumenge obriran tres farmàcies de la ciutat per atendre les necessitats que hi pugui haver. Normalment i ha una sola farmàcia de guàrdia. Així mateix s'ha previst que es reforci el servei d'urgències de l'Hospital Comarcal de Sant Bernabé. El grup de salut tindrà cura d'atendre les persones amb mobilitat reduïda que assisteixn a la Diada, per a les quals s'ha previst un espai al passeig de la Pau davant del passatge Emili Porta.

També seran voluntaris els que faran un programa de ràdio amb la informació de l'11-S, diumenge des de les 3 de la tarda. Ràdio Apunt emetrà des del 107.6 FM.