La capital del Berguedà inicia avui una transformació perquè demà estigui tot a punt per acollir les més de 70.000 persones que participaran en l'acte més multitudinari mai celebrat a la ciutat amb motiu de la manifestació de la Diada de Catalunya. Les entitats treballen contra rellotge perquè tot surti a la perfecció i amb la mirada fixada al cel i esperant que el temps respecti el desenvolupament de la celebració.

Tenint en compte el risc de pluja que es preveu per a aquesta tarda, els organitzadors han decidit avançar l'hora del muntatge de l'escenari del passeig de la Pau, que serà l'epicentre de l'acte multitudinari de demà a la tarda i que acollirà, entre d'altres, els parlaments que s'hi faran i el concert posterior a la concentració. Si el temps ho permet, és previst que el muntatge s'iniciï al migdia, cap a les 12, és per això que el trànsit en aquesta zona de la ciutat es tallarà abans del que es preveia.

Segons la previsió feta pel berguedà Aleix Serra, del Servei Català de Meteorologia, avui el matí ha de fer sol, però a partir de la tarda i durant el vespre es poden repetir els ruixats que ja van caure ahir a la capital berguedana. Tot i que assegura que encara és d'hora per preveure amb seguretat quin serà el temps de demà, diumenge, Serra creu que el dia serà molt més estable, amb núvols i clarianes, però segurament sense pluja. A més, afegeix que farà calor, i preveu que la temperatura superi els 25 ºC a la tarda, a l'hora de la concentració.