Els actes previs a la Diada començaran a Solsona avui a la tarda, en plena recta final de la festa major. Els esdeveniments més destacats són la pujada a Castellvell i l'estesa de l'estelada, l'acte institucional que tindrà lloc a la plaça Major al vespre i la marxa de torxes, que posarà punt final a la vigília de l'onze de setembre.

El primer dels actes es farà avui a les 5 de la tarda. Es tracta de la pujada a peu al castell de Castellvell amb l'estelada gegant, sortint del passeig del Pare Claret. A 2/4 de 6, un cop s'hi arribi, s'estendrà la bandera i es farà la xerrada "Com fer créixer l'independentisme?", en què participaran, entre d'altres, Gerard Horta i Josep Comajoan. A continuació es llegirà el manifest del Correllengua i es cantarà els Segadors. Al final de l'acte hi haurà coca i xocolata per a tothom.

A 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Major, es farà l'acte institucional de l'onze setembre. El periodista i escriptor Vicenç Villatoro farà un parlament. L'Orfeó Nova Solsona serà l'encarregat d'interpretar els Segadors. A més, també participaran en l'acte els Trabucaires de Solsona.

La marxa de torxes

El darrer acte del dia previ a l'onze de setembre serà la marxa de torxes, organitzada pel Casal Popular La Fura i l'ANC de Solsona.

El recorregut començarà a la plaça Major. A continuació es passarà per la plaça de la Catedral, el carrer dels Dominics, la plaça del Consell Comarcal, el carrer de la Regata, la plaça de Sant Joan, el carrer del Castell, la travessia de Sant Isidre, el carrer Estret i la plaça de Sant Pere. Allà s'acabarà la marxa i es llegirà un manifest. Finalment, es durà a terme un breu recital poètic.