El conseller Raül Romeva va assegurar ahir que el seu departament seguirà actuant amb "tota normalitat" malgrat les resolucions del Tribunal Constitucional, que "no ens pararan", i va assenyalar que la mobilització de la Diada demostrarà que el Govern i la societat "estan a punt" per culminar el procés sobiranista.

El conseller d'Exteriors va presidir ahir la reunió anual del Consell de la Catalunya Exterior, que agrupa 140 casals repartits arreu del món, per explicar de primera mà el que està fent el Govern i per recollir les "inquietuds" dels catalans residents a l'exterior en el seu dia a dia.

En declaracions als mitjans, el conseller d'Assumptes i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència va afirmar que el seu departament seguirà actuant amb "tota normalitat", independentment de les decisions del Tribunal Constitucional.

El TC va decidir no actuar de manera immediata contra la conselleria d'Exteriors de la Generalitat i contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, fins que no es resolgui la reforma de la Llei Orgànica de l'alt tribunal, que ha estat recorreguda per l'oposició.