La Diada d'enguany s'ha descentralitzat i es farà un acte únic però en cinc seus diferents (Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona) de forma simultània. L'acte central de la Diada començarà a les 17.14 hores amb el repic de campanes de la Seu Vella de Lleida i culminarà amb un batec simultani a les cinc localitats que aquest any seran seu de la mobilització per simbolitzar l'arribada de la república catalana. L'efecte del batec s'aconseguirà aixecant i abaixant els punts de color groc que es repartiran el mateix diumenge. A Berga, és previst que els punts arribin aquest matí a primera hora. Seran 40.000 (pesen 3 tonelades i mitja). Això farà que si s'acompleixen les previsions d'assistents no n'hi haurà per a tothom, perquè es calcula que faran cap a la capital del Berguedà més de 70.000 persones.

Després del repic de les campanes de Lleida anunciant l'inici de l'acció, es farà una salutació, es llegirà la primera part d'un manifest comú i, immediatament després, sonarà una cançó instrumental. Aquesta melodia marcarà el ritme de l'acció. Els assistents disposaran d'uns punts de cartolina que s'hauran repartit prèviament a cada tram (a Berga, també un diari de la jornada) i els aniran aixecant mostrant la part de color groc. A Berga, l'encarregada de llegir el manifest és l'atleta de Manresa resident a Berga Núria Picas, i també hi haurà l'escriptor Màrius Serra.

L'acte, que començarà a Lleida seguirà a Berga, continuarà a Salt i Tarragona per culminar a Barcelona, i es retransmetrà en unes pantalles gegants que permetran que en cadascuna de les seus els assistents vegin què està passant. A Berga n'hi ha tres que es posaran a la plaça de la Creu, a la Gran Via i al final del passeig de la Pau tocant amb la carretera de Sant Fruitós.

El punt groc amb una R de república al centre també és l'element principal de la part davantera de la samarreta de la Diada, que al darrere porta inscrit el número 11 per remarcar que tots els concentrats són un equip guanyador. Aquest any, el lema és "A punt", i vol tenir la doble simbologia de demostrar que Catalunya "està preparada per assolir la república" i que els ciutadans ja estan en el "punt final" del seu procés. Després del repic de campanes, es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Per acabar de culminar l'acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres (a Berga, de la Catalunya Central) construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la república catalana.

Les marxes, en dansa

Sis marxes, amb orígens i mètodes de desplaçament diferents, confluiran diumenge que ve en l'acte central de la Diada de l'Onze de Setembre que l'ANC ha organitzat al passeig de la Pau de Berga. Està previst que les diferents columnes comencin a arribar a la capital del Berguedà a partir del migdia per poder estar a punt per participar en el batec gegant que l'entitat sobiranista ha organitzat també a les altres cinc seus.

La primera de les marxes es farà en bicicleta i sortirà a les 8.40 del matí del parc de l'Agulla de Manresa, tot i que els participants hi estan convocats a 2/4 de 9. Està previst que la comitiva arribi a la capital del Berguedà cap a les 12 del migdia després de passar per Sallent, Balsareny, Navàs, Puig-reig, Gironella i Cal Rosal.

Una altra de les marxes farà el recorregut en motocicletes del tipus escúter i Lambreta. En aquest cas, la concentració es farà a Berga, a 3/4 de 9, a la zona de la benzinera Ballús SA, i passarà per Berga, Avià, Graugés, Casserres i Montclar abans d'emprendre el camí de retorn, passant per l'Espunyola i Avià i arribant a Berga cap als voltants de la 1 del migdia. A banda d'aquesta marxa, també se'n farà una més en moto, que tindrà el seu punt de reunió a les 10 del matí a Cal Rosal.

Les tres marxes restants es faran a peu. La primera anirà de Berga a Queralt i tornarà a la capital berguedana. La trobada es farà a 3/4 de 9 al carrer del Roser i sortirà cap a les 9 del matí. Un cop s'arribi al santuari es farà un esmorzar popular de pa amb tomàquet, botifarra i beguda a un preu de 6 euros. La tornada a Berga es preveu per a la 1 del migdia.

La segona marxa a peu es reunirà a 3/4 de 12 davant la casa de Sant Elies i preveu arribar a Berga cap a 3/4 d'1 del migdia. En aquest cas, els organitzadors recomanen dur calçat còmode i aigua.

Finalment, la darrera de les marxes a peu unirà Avià i Berga. En aquesta ocasió, els participants estan convocats a 3/4 de 2 a cal Tauler, amb la previsió de sortir a les 2 i arribar a Berga cap a les 3 de la tarda. Els organitzadors també recomanen anar ben calçats.

Paral·lelament, durant tot el matí, els organitzadors han fet una crida per omplir el cel de Berga amb estelades i vols de parapent. Al llarg del dia hi haurà servei de transport; a primera hora, a la Figuerassa i posteriorment, al santuari de Queralt.