L'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha demanat avui la "dimissió immediata" del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, perquè entén que "barreja" terrorisme i el dret a decidir, en un gest que no és "innocent ni casual" i sí "reprovable" i "lamentable".

Colau ha liderat l'ofrena floral de l'Ajuntament de Barcelona davant el monument a Rafael Casanova amb motiu de la Diada de Catalunya, juntament a la resta de representants del consistori, excepte els regidors de Ciutadans i del PP, que critiquen aquests actes per independentistes.

El ministre d'Afers Estrangers en funcions, José Manuel García-Margallo, va advertir ahir en un acte polític a Sant Sebastià que el "desafiament sobiranista" de Catalunya és el "més important" que enfronta Espanya, ja que "d'una crisi es surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible".

En declaracions als mitjans després de l'ofrena floral per la Diada, Colau ha afirmat: "Les declaracions d'ahir de Margallo no només són lamentables sinó també absolutament reprovables, i en qualsevol país democràtic del món significaria la seva dimissió immediata".

"Em temo que això no sigui ni innocent ni casual perquè el Govern del PP porta molts anys generant crispació", ha apuntat Colau, qui ha remarcat que les afirmacions d'ahir de Margallo són "absolutament antidemocràtiques i demostren una falta d'ètica intentant barrejar el terrorisme amb una reivindicació de democràtica com és el dret a decidir" dels catalans.

Per contra, Ada Colau creu que des de Catalunya "sortirem pacíficament però també amb un caràcter reivindicatiu", pel que ha demanat una "Diada massiva, democràtica, de drets i de llibertats, des de la pluralitat i diversitat política".

"Aquestes mobilitzacions massives en la Diada són més necessàries que mai per reivindicar allò obvi, que és la democràcia i la diversitat d'opinions davant la situació de bloqueig absolut del Govern del PP", ha abundat l'alcaldessa barcelonina.

Sobre la seva presència en la manifestació independentista d'aquesta tarda, Colau ha constatat que les relacions entre Catalunya i Espanya estan "bloquejades", que "vivim un temps d'anomalia democràtica per no poder fer alguna cosa tan bàsica com votar" i, així, com alcaldessa ha cridat a participar en les diferents protestes "per estar al costat de la ciutadania que s'ha mobilitzat els últims anys", ha dit en al·lusió als sectors sobiranistes.