L'acte de la Diada a Berga va reunir una seixantena de personalitats del món polític, cultural i de l'esport, els convidats de la zona zero, just davant de l'escenari. Entre aquests hi havia representants del món polític de casa nostra, encapçalats per l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el seu homòleg de Manresa, Valentí Junyent, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, Laura Vilagrà, la delegada del Govern a la Catalunya Ventral, entre d'altres, com la monja Teresa Forcades. I esportives, com l'atleta Núria Picas, que va llegir el manifest de l'acte presentat per l'escriptor Màrius Serra, i mossèn Climent Forner, Medalla d'Or de la Ciutat de Berga, que als 86 anys no es va voler perdre la cita.

Núria Picas, nascuda a Manresa i resident a Berga, "en definitiva, catalana", va explicar a Regió7 que "aquí juguem tots. Que aquest acte es faci a casa, a Berga, per a nosaltres és un orgull perquè som un nucli dur del catalanisme. Ha sigut un gran regal". Va afegir que "estem molt contents que aquest somni es faci realitat. Espero que aquesta concentració sigui l'última, que ja fem el pas definitiu i puguem esdevenir una nació lliure".

Per la seva banda, mossèn Climent Forner va dir que "haver designat Berga com a seu de la Diada per a mi és molt significatiu i confirma la seva identitat històrica catalana". També va considerar que veure cites com les d'ahir "em fa molt de goig i estic content de poder-hi participar. No em sabria greu que si aquest somni de la independència es realitza, demà Nostre Senyor se m'emportés".

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, estava cofoia per l'èxit de la jornada i va aprofitar l'ocasió per reivindicar un major pes de la ciutat a la Catalunya Central. De fet, el consistori ha reclamat al Govern acollir alguna de les seves delegacions. La dirigent berguedana deia que la tria de la ciutat s'ha basat en la seva riquesa cultural. "Berga té un patrimoni absolutament brutal, brillant, de la cultura popular gràcies a la Patum. Ser el centre de la cultura és el que ens pertocava".

El seu homòleg a Manresa, Valentí Junyent, admetia que la multitudinària concentració independentista de Berga l'havia convertit en la capital de la Catalunya Central. I ho defensava: "crec que és el camí, la descentralització també en temes com aquest". El polític manresà va assegurar que "el que és important és que els organitzadors hagin decidit descentralitzar encara que només hagi estat a Berga i a Salt. Nosaltres, com a gent de la Catalunya Central, ens alegrem que sigui a Berga". Junyent està "convençut que aquest any, com ha dit el President, ha de ser decisiu per a moltes coses".