Molts havien dormit poc ahir, perquè durant la nit de dissabte a diumenge tenien al seu càrrec algunes activitats que s'havien de celebrar a Berga. Mig miler de voluntaris, majoritàriament berguedans, van treballar ahir de valent per garantir que tot funcionés a la perfecció.

Els més matiners es van presentar a les 7 del matí al passeig de la Pau per descarregar els punts que a la tarda s'havien de fer servir per a l'acte reivindicatiu i per repartir-los per tota la zona de la manifestació. Els voluntaris, distribuïts i organitzats en comissions, van desplegar-se per la ciutat per desenvolupar les diferents accions. Mentre molts ja treballaven per fer funcionar les barres de bar instal·lades al llarg del passeig, altres s'organitzaven per dirigir-se fins a la zona prevista perquè hi aparquessin els autocars.

A la tarda també es van organitzar grups de voluntaris per distribuir tothom al llarg dels trams de la zona de la concentració. Concretament, hi havia una dotzena de voluntaris per cada tram i dos coordinadors, per garantir que tot sortís bé.