El matí va començar tranquil ahir a Berga. La ciutat va llevar-se calmada i els veïns encara no s'imaginaven la jornada històrica que estaven a punt de viure. A partir de les 9 del matí començaven a arribar a la ciutat els primers grups per participar a l'acte reivindicatiu de la tarda. Hores més tard, l'afluència es va intensificar i centenars de persones feien acte de presència a la ciutat, que els va rebre amb els braços oberts i amb activitats diverses, tal com s'havia demanat des de l'organització. Molts arribaven per la zona sud del passeig de la Pau, i altres, per la zona de la Valldan, on van aparcar els primers autocars.

El passeig de la Indústria, on s'havien organitzat diverses propostes d'activitats, era ple a vessar pels volts de les 12 del migdia. Riuades de gent van omplir aquest tram de la ciutat, a l'altre extrem del passeig de la Pau, on a la tarda s'havia de celebrar la manifestació. La fira d'entitats i de marxants i la diada castellera amb colles de la Catalunya Central van cridar l'atenció dels visitants que van omplir l'espai.

També, el carrer Major, la plaça Maragall i la plaça del Mercat, amb música diversa i actuacions, van ser indrets concorreguts per moltes de les persones que feien estada a Berga durant les hores prèvies a l'inici de la concentració.