Protecció Civil ha anunciat que a partir de dimarts a la tarda activarà l'alerta del pla Inuncat davant la previsió de fortes tempestes que afectaran Catalunya de forma generalitzada a partir d'aquest vespre i fins demà al matí i que poden deixar acumulacions importants sobretot al litoral i prelitoral de la meitat sud amb la possibilitat que es puguin produir incidències en aquestes zones.

Tampoc es descarta que hi puguin haver incidències a totes les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i de Ponent. Segons el Servei Meteorològic, les pluges intenses podrien arribar a superar el llindar màxim d'intensitat de 40 litres per metre quadrat en 30 minuts i en algunes zones es podrien acumular quantitats d'entre 50 i 100 litres en tot l'episodi, que són valors per sobre dels habituals.

Les tempestes començaran afectant el sud i l'oest de Catalunya aquest vespre desplaçant-se durant la propera matinada i fins aquest dimecres al matí cap a les comarques del litoral central i la demarcació de Girona. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Davant d'aquest episodi previst, Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions a l'entorn de rius i rieres i en els desplaçaments a les zones que es puguin veure afectades i ha sol·licitat als ajuntaments, especialment els de la franja litoral, que prenguin mesures preventives en les zones inundables dels seus municipis.