El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, ha estat citat avui a les 6 de la tarda per donar explicacions a la comissió d'Economia del Congrés dels Diputats sobre el cas Soria, segons van acordar per majoria PP i Ciutadans.

El grup socialista hi va votar en contra i va criticar que De Guindos no fos convocat a un ple urgent al Congrés per aquest assumpte.

En aquesta comissió es tractaran les dues peticions de compareixença del PSOE per explicar l'evolució del dèficit públic i del PP per parlar de la designació de Soria, així com la petició pròpia feta pel ministre d'Economia.

El portaveu parlamentari de Ciutadans a la comissió d'Economia, Toni Roldán, va lamentar que el PSOE i Units Podem critiquessin la petició de compareixença i va justificar el seu vot a favor de la compareixença pel fet que "l'important és donar explicacions", ja que existia el "risc" que de Guindos acabés per no anar ni al ple ni a la comissió.

"Ateses les limitacions que imposa el govern perquè la cambra exerceixi el seu poder democràtic, l'alternativa era votar a favor perquè De Guindos vingui a donar explicacions en comissió no només sobre la qüestió pressupostària, sinó també sobre el cas Soria", va subratllar.

El president de la comissió d'Economia del Congrés dels Diputats, Arturo García-Tizón, va explicar que després de la reunió informal dels portaveus dels diferents grups parlamentaris es va reunir la mesa per aprovar la compareixença de Luis De Guindos a les 18:00 hores, tot i que inicialment s'havia informat que la seria a les 16.30 hores.