El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va anunciar ahir oficialment la seva voluntat de "seguir liderant" el PSC i optar a les primàries del partit, en sentir-se "amb la força, les ganes, el reconeixement públic i l'experiència" necessaris, i es va mostrar partidari del "pacte i el consens".

Després que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i número dos del partit, Núria Parlon, fes un pas endavant la setmana passada i avancés que es postularà a les primàries del 15 d'octubre, Iceta -que ja va dir que no revelaria les seves intencions fins passada la Diada- va llançar ahir la pàgina web oficial de la seva precandidatura (www.primariespsc2016.wordpress.com).

A més, aquest divendres dia 16, el dirigent escenificarà l'anunci públic de la seva candidatura en un acte al Centre Cívic Urgell Teresa Pàmies a Barcelona, on desgranarà els detalls del seu projecte polític per seguir encapçalant el partit.

Amb les sigles "IZ" -acrònim del seu cognom- i el lema "Més PSC, més Catalunya", Iceta es presenta com a "candidat a la reelecció com a primer secretari del PSC", en un web que rep l'usuari amb una carta de l'actual líder de la formació socialista.

"Hem de seguir renovant les nostres idees, innovant la nostra forma de fer política, obrint el nostre partit, creixent cap a dins i cap a fora, i reconnectant amb la ciutadania. Hem de seguir teixint complicitats amb el PSOE i fer front als qui volen relegar-lo a un paper subordinat en la política espanyola", explica.

Un "esforç titànic que exigeix molts canvis" que s'han "d'impulsar entre tots, aprofitant el millor de la nostra experiència, l'empenta de la gent més jove, i una gran generositat i capacitat d'integració", va remarcar el primer secretari del PSC. "Aquesta és la tasca que estic disposat a seguir liderant si compto amb el teu suport", destaca Iceta. "Em sento amb la força, les ganes, el reconeixement públic i l'experiència per poder fer-ho amb garanties i amb tothom. No hi haurà dificultat que em freni ni obstacle que em faci abandonar". El líder del PSC es va mostrar en tot cas "partidari" del "pacte i del consens" i va deixar clar que té "més ambició col·lectiva que personal".

Fonts socialistes va explicar que Iceta desitja repetir com a primer secretari per prosseguir la feina que va iniciar fa dos anys, quan va prendre les regnes en un moment molt complicat després de l'abrupta dimissió de Pere Navarro, encara que ell sempre s'ha mostrat obert a un pacte amb Parlon, segons aquestes mateixes fonts. Iceta incideix precisament en aquesta qüestió en la seva carta, en recordar que va ser elegit en una situació "extremadament difícil": "Us vaig dir -afegeix- que era hora d'arremangar-se i així ho vaig fer. Entre tots i totes hem deixat enrere una gravíssima crisi interna que posava en risc la continuïtat del nostre projecte". "Hem recuperat la nostra autoestima", apunta el dirigent. "Però estem encara lluny d'on tots i totes voldríem que estigués el PSC".

Al web també apareixen fotografies d'Iceta en mítings, entre elles diverses instantànies dels seus populars balls amb Pedro Sánchez durant la campanya de les eleccions catalanes de l'any passat; i també una imatge del que serà el seu logotip de candidatura: unes ulleres de muntura a l'aire amb barnilla vermella, les que habitualment porta el dirigent socialista.