Un nen pakistanès de 12 anys, acompanyat de quatre adults, que posava brandant una arma simulada al port de Barcelona, va provocar la intervenció d'unitats antiterroristes de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, davant el temor que pogués tractar-se d'una acció gihadista.

Segons publica La Vanguardia i ha confirmat la Guàrdia Civil, l'incident va ocórrer el passat 6 de juliol, quan el menor s'estava fotografiant amb l'arma a la mà i fent el signe de la victòria amb els dits al moll adossat del port de Barcelona.

Els quatre adults que acompanyaven el menor van fotografiar el nen en diverses posicions amb l'arma a la mà i fent gest de disparar els helicòpters turístics que s'enlairen del port de Barcelona.

L'escena va provocar que efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra acudissin al port, avisats per un transeünt que va presenciar els fets, que havien generat l'alarma entre els automobilistes que en aquells moments circulaven per les proximitats del moll de Barcelona.

Després de comprovar que l'arma era simulada, els agents van identificar els implicats en l'incident i, posteriorment, s'han assegurat també que les imatges no han estat utilitzades per a algun vídeo de propaganda de l'Estat Islàmic, segons afegeix La Vanguardia.