La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències per investigar la crema de fotos del rei en la manifestació de l'esquerra independentista liderada per la CUP amb motiu de la Diada, després de rebre l'atestat dels Mossos, que, de moment, no han identificat cap dels autors. Si considera que aquests manifestants, o els organitzadors, van incórrer en algun delicte, la Fiscalia remetrà aquestes diligències al jutjat de l'Audiència Nacional al qual correspongui fer-se càrrec d'aquest assumpte.

Els Mossos van obrir dilluns mateix una investigació d'ofici sobre la crema de retrats del rei amb torxes per part de desenes de persones que van participar en la manifestació que l'esquerra independentista va celebrar diumenge amb motiu de la Diada de Catalunya, amb el lema "Desobediència". La policia catalana ha estat treballant en la identificació d'una desena de manifestants que, al final de la manifestació, van cremar uns fullets que s'havien repartit prèviament amb la fotografia del rei i, al revers, la primera pàgina de la Constitució espanyola.

La crema de fotografies del rei i de banderes espanyola i catalana és bastant habitual en les manifestacions de l'esquerra independentista i anticapitalista catalana, encara que fins ara sempre ho havien fet una o diverses persones encaputxades.

Aquesta vegada, en canvi, van ser desenes de manifestants els que, a cara descoberta, van cremar els fullets amb el retrat del rei amb unes torxes que van circular en la concentració.

Instants abans, durant el recorregut, una desena d'encaputxats havien calat foc a unes banderes d'Espanya, de França i de la Unió Europea.