Una nena de menys d'un any va morir abans-d'ahir a l'hospital Parc Taulí, de Sabadell (Vallès Occidental), per l'enterovirus A-71, després de ser diagnosticada a final de juliol passat.

El sotsdirector del CatSalut, Josep Maria Argimon, va informar ahir de la mort de la nena, que va ser atesa en un primer moment a l'Hospital de Granollers i, posteriorment, va ingressar a la unitat de cures intensives del Parc Taulí, amb la simptomatologia del virus.

La mort d'aquesta nena se suma a dues d'anteriors, una nena de Reus (Baix Camp) i un nen de Mataró (Maresme), que no es compten com a afectats per aquest brot d'enterovirus perquè, en el primer cas, no es va aconseguir identificar el virus i, en el segon, la simptomatologia clínica no era compatible, va precisar Argimon.

Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població i majoritàriament produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques.

Malgrat aquesta última mort, el departament de Salut de la Generalitat ha donat per finalitzat el brot d'enterovirus a Catalunya en considerar que des de final de juny s'han donat "casos esporàdics", cinc en concret, del virus A-71. En total, 110 menors, alguns amb afectacions neurològiques greus, han resultat afectats per la infecció d'enterovirus a Catalunya.

La nena que va morir abans-d'ahir va ser portada pels seus pares el dia 30 de juliol a l'Hospital de Granollers, posteriorment va ser atesa al centre d'atenció primària que li corresponia, des d'on ja la van derivar una altra vegada cap a l'hospital i, d'allà, al Parc Taulí, on va ingressar a la UCI el dia 31 i va empitjorar en poques hores.

El cap del servei de pediatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Carlos Rodrigo, va explicar que el cas d'aquesta nena va ser "fulminant" i que va empitjorar en "hores, i no dies".