Les primeres hores del petit Juan Francisco a Oviedo han transcorregut plàcidament. No s'ha separat de la seva mare i ha estat jugant amb el seu cosí Mateo, que té la mateixa edat, quatre anys. "Som iguals!", Diuen que li va dir al veure-li, perquè tots dos tenen el mateix color de pell. Així ho explica Nieves Ibáñez, l'advocada de Maria José Abeng Ayang, una jove d'Oviedo, d'origen guineà, que dilluns va recuperar al fill perdut. La família d'acollida del petit de quatre anys, que viu a la localitat valenciana de Sueca, va ser obligada per l'Audiència asturiana a lliurar-lo a la seva mare biològica, que va donar a llum al centre de menors en què estava internada quan només tenia 14 anys.

Per ara, el petit Juan Francisco no ha sortit de casa seva. La família està reclosa allà per evitar l'expectació mediàtica que la seva història ha aixecat. Ibáñez diu que el nen ha estat lliurat a la seva mare al lloc i que aquesta tarda arribarà l'àvia amb la seva roba nova. La que Maria José Abeng li havia comprat a l'agost, quan va viatjar a València per l'anomenat període "d'acoblament", que havia de servir de trànsit al nen entre les seves dues famílies, la d'acollida i la biològica, no li serveix i a més és d'estiu.

Llavors, la mare biològica del noi no va poder trobar-se amb ell. La família d'acollida no es va presentar amb el nen i l'Audiència d'Oviedo va decretar l'ordre de recerca i captura contra ells. Nieves Ibáñez explica que el retorn va ser terrible. Ella va acompanyar a Maria José Abeng fins a València i recorda que les joguines que havia comprat per al seu fill, unes tortugues ninja, van venir sense deixar de fer soroll, sense deixar repòs als seus pensaments, durant les catorze hores de tornada.

Juan Francisco ja té plaça en un col·legi d'Oviedo. La família està desitjant poder sortir de casa, sense por a ensopegar amb càmeres ni periodistes, i portar al noi de compres i a jugar, com el nen normal i corrent de quatre anys que és. Intenten mantenir-lo aliè a tota l'atenció que el seu cas ha generat. Ell està tranquil.

L'advocada no deixa de sorprendre's de la semblança física amb María José Abeng i com d'alt està per la seva edat. "La roba del seu cosí Mateo no li serveix, encara que tenen la mateixa edat, perquè ell està molt alt". Ahir, la mare biològica difonia una carta oberta parlant dels esdeveniments que l'han conduït fins aquí i desmentint les declaracions de la família d'acollida, que manté que ella té una vida desordenada, que beu i va seminua pel carrer.

María José Abeng explica com va arribar al centre de menors, com es va sentir "desemparada" pels que havien de emparar i els passos que va donar per intentar retenir al seu fill al seu costat.

En aquesta carta María José Abeng afirma que l'Administració, separant-la del nen, amb el qual va arribar a fugir a Guinea, i gestionant la seva adopció, va intentar evitar que ella "pogués parlar més del compte" i "destapés el que no convenia". Abeng es va quedar embarassada estant a cura dels Serveis Socials del Principat i la seva advocada es planteja a hores d'ara "perquè ningú es va preocupar per qui era el pare" i sosté que "a ningú li treuen al seu fill i el donen a preadopció en sis mesos, estant la mare ingressada en un centre de menors ".

Sobre la paternitat de Juan Francisco, Nieves Ibáñez diu que María José Abeng no ho desvetllarà mai. "En el seu moment va tenir molta por a tibar la manta, per si empitjorava les coses". Ibáñez afegeix que fins i tot va ser enviada pels serveis socials a "socialització", on van els més conflictius i on estava aïllada. Ara té parella i estudia Màrqueting, vol deixar enrere tot allò, assenyala la lletrada, i vol "estar centrada en el seu fill".