Una pluja torrencial i una velocitat inadequada semblen les causes més probables de la bolcada d'ahir a la matinada a la Ronda Litoral de Barcelona d'un autocar que traslladava turistes des de Lloret de Mar (Selva) a l'aeroport del Prat per tornar a casa seva després d'uns dies a la Costa Brava. L'accident va succeir a les 03.11 hores d'ahir dimecres, a l'altura de la sortida 14 de la Ronda del Litoral B-10 (cementiri de Montjuïc), quan, per causes que la Guàrdia Urbana ahir encara estava investigant, l'autocar va sortir de la calçada, va bolcar i va quedar de costat en un terraplè.

El conductor va donar negatiu als test d'alcoholèmia i drogues, i la documentació de l'autocar estava en regla, segons va informar la Guàrdia Urbana.

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, va informar que la forta pluja i una velocitat inadequada s'estudien com les causes més probables de l'accident, i va assegurar que no es tem per la vida de cap dels ferits.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, també va explicar que la bolcada de l'autocar s'havia produït en un moment en què "plovia torrencialment".

De les 24 persones, de 7 nacionalitats diferents, que viatjaven a l'autocar, tres van resultar ferides greus a causa dels traumatismes soferts, entre elles dues dones de 51 anys; sis van patir lesions menys greus i quinze -entre les quals el conductor-, lleus.