Els partits catalans es van gastar un total de 10,7 milions d'euros en les eleccions del 27-S, segons un informe de la Sindicatura de Comptes. Són 2 milions menys que les anteriors eleccions al Parlament, el 25 de novembre del 2012, i una xifra també més baixa que als comicis del 2010 i el 2006.

JxSí va ser la coalició que més diners es va gastar, amb més de 3,7 milions; seguit del PSC, amb 2 milions; el PPC, amb 1,8 milions; C's, amb 1,6 milions; CSQP, amb 1 milió i, finalment, la CUP, amb 414.000 euros.

La Sindicatura de Comptes ha detectat que JxSí va ser l'única candidatura que no ha complert el límit màxim de despesa electoral, ja que el va superar en el 0,42%, un percentatge inferior a l'1% que la llei tipifica com a infracció. Del total de 10,7 milions que els partits van invertir en les eleccions, 7,6 milions corresponen a despesa subvencionada.

En l'informe, la Sindicatura recomana especialment que "s'estudiï la conveniència de reduir la despesa per mailing", ja que la despesa dels partits en aquest concepte ha estat de 3,4 milions, que suposa el 31% del total gastat. A més, la Sindicatura assenyala que si s'analitza el cost unitari de la tramesa de sobres i paperetes electorals s'observen variacions significatives entre les diferents formacions polítiques, i que, en alguns casos, "el cost unitari d'alguna formació supera el doble del cost unitari d'altres".