El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va captar l'atenció de tots els mitjans després de mostrar dubtes sobre el lloc de naixement del president nord-americà, Barack Obama, per després assegurar que creu fermament que va néixer als Estats Units. "El president Barack Obama va néixer a Estats Units i punt. Ara volem tornar a centrar-nos a fer uns Estats Units més forts i grans de nou", va afegir Trump, parafrasejant el seu lema de campanya "Fer els EUA grans de nou". Trump, la rellevància del qual com a figura amb ambicions polítiques va néixer el 2011 amb la campanya que va orquestrar per forçar la Casa Blanca a publicar el certificat de naixement del president, va celebrar ser ell qui ha posat punt final a la polèmica.

El surrealista episodi va començar dijous quan el mateix Trump es va negar a aclarir, en una entrevista al diari The Washington Post, si encara tenia dubtes sobre la nacionalitat d'Obama, que va néixer a Hawaii i és de mare nord-americana i pare kenyà.

L'expresident de la República d'Itàlia Carlo Azeglio Ciampi, una de les figures més rellevants de l'economia i la política italianes, que va ser també president del govern i del Banc d'Itàlia, va morir als 95 anys. La notícia va ser confirmada per diferents autoritats com el president del govern, Matteo Renzi, que va qualificar Ciampi d'"home de les institucions que va servir amb passió Itàlia". El cim de la seva carrera política va arribar el 13 de maig del 1999, quan va ser elegit per una àmplia majoria al Parlament com el desè president de la República italiana.