Uns 350.000 manifestants, segons xifres dels convocants, van sortir ahir als carrers de Berlín, Frankfurt i cinc ciutats més d'Alemanya en protesta contra els projectes d'acord de lliure comerç de la Unió Europea amb els Estats Units (TTIP) i amb el Canadà (CETA) .

La policia alemanya va desplegar forts dispositius de seguretat, especialment a Frankfurt, capital financera i bancària del país. Tant allà com a Berlín, les protestes van anar acompanyades d'actuacions musicals i pancartes amb lemes com "aturem el CETA i el TTIP" o "per un comerç mundial just", en un ambient festiu i sense incidents.

Els convocants de la jornada de mobilització van ser des de partits polítics, com els socialdemòcrates, els Verds i l'Esquerra, fins a sindicats, grups ecologistes i religiosos, que exigeixen la interrupció immediata d'aquestes negociacions amb els EUA i la suspensió de la ratificació de l'acord amb el Canadà.

La marxa va coincidir amb el retorn al país del ministre d'Economia, vicecanceller i líder socialdemòcrata, Sigmar Gabriel, després d'una visita al Canadà, centrada justament en el CETA, l'aprovació del qual s'haurà sotmetre als parlaments dels estats membres de la UE.

Les discrepàncies en les negociacions del TTIP amb els EUA han creat friccions en la coalició de govern a Berlín de cristianodemòcrates i socialdemòcrates. En declaracions recents, Gabriel mateix va considerar fracassades de facto les negociacions amb els EUA. Posteriorment, fonts governamentals van matisar que la cancellera, Angela Merkel, creu que encara és possible signar l'acord.